terça-feira, 3 de dezembro de 2013

Τολμάτε να βάλετε ισόβια στους κλέφτες του ΙΚΑ;


Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η πολιτική ηγεσία μας υπόσχεται διαφάνεια πλήρη και παντού για να καταπολεμηθεί η διαφθορά.
Τα ΜΜΕ που δεν είναι καθεστωτικά ασκούν δριμύτατη κριτική υποστηρίζοντας ότι "είναι κούφια λόγια" ΚΑΙ "υποσχέσεις που πάντα δίδονται και ποτέ δεν τηρούνται".
Μεταξύ αυτών και εμείς που εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε ότι η ηγεσία θα μπορούσε αν πράγματι πίστευε σε διαφάνεια και αξιοκρατία να έχει εισάγει στη δημόσια διοίκηση το... κομπιούτερ.
Αν η υπάλληλος αυτή δει το πρόσωπό της στην τηλεόραση και σε ένα μήνα έχει λήξει η δίκη της με καταδίκη σε ΙΣΟΒΙΑ τότε θα δείτε ποντίκια να πηδούν από τα παράθυραΝα μπαίνει δηλαδή στο κομπιούτερ κάθε δεδομένο για κάθε πολίτη, για κάθε υπάλληλο, για κάθε πράξη και εκεί να αποθηκεύεται και να χρησιμοποιείται.


Αντί των κομπιούτερ έχουν... φακέλους. Θυμούνται όλοι τους χιλιάδες φακέλους με τους οποίους γέμισαν κτήρια στις πολεοδομίες και στα νοσοκομεία και τις δηλώσεις ότι είναι πολλοί οι φάκελοι και δεν μπορούν να ελεγχούν γιατί χρειάζονται χιλιάδες υπάλληλοι.
Το σκάνδαλο του ΙΚΑ επιβεβαιώνει την θέση μας.
Η ομάδα δεν είναι η μόνη και δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Συμβαίνει χρόνια σε κάθε κλάδο της δημόσιας διοίκησης. Όχι με όλους αλλά με κάμποσους. Εδώ και δεκαετίες δημόσιοι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας παρουσιάζουν περιουσία εντελώς δυσανάλογη με τις αποδοχές τους. Αλλά έχουμε το "κόλπο" της κληρονομιάς, των δήθεν δανείων, των δήθεν πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων από συγγενείς κλπ.
Μόλις μπήκε το κομπιούτερ έυκολα βρέθηκε ότι ένας άνδρας είχε εισπράξει ποσά για... 5 τοκετούς σε 3 χρόνια!

Στο σπίτι μιας υπαλλήλου βρέθηκε σε κουτιά από πάμπερς περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε μετρητά. Βρέθηκε εξοχικό με πισίνα. Βρέθηκαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που χρειάζονταν για να κινηθούν μια ημέρα σε μέτρια απόσταση τον μισθό όλου του μήνα.
Η υπάλληλος αυτή θα λέει στην απολογία της: "μα εγώ μόνο είμαι; Και αυτά που πήρα εγώ γιατί είχα πρόβλημα υγείας είναι λίγα μπροστά σε όσα έχουν πάρει άλλοι. Εγώ έριξα το κράτος και το ΙΚΑ έξω;"

Αν η υπάλληλος αυτή δει το πρόσωπό της στην τηλεόραση και σε ένα μήνα έχει λήξει η δίκη της με καταδίκη σε ΙΣΟΒΙΑ τότε θα δείτε ποντίκια να πηδούν από τα παράθυρα.
Αν μπουν κομπιούτερ και αν υπάρξουν κίνητρα σε έντιμους υπαλλήλους να αποκαλύψουν διεφθαρμένους θα μπει τάξη πολύ γρήγορα στα ταμεία.

Αλλά προσοχή... Δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να εξαντληθεί η τιμωρία για παραδειγματισμό στην υπάλληλο. Αντίθετα μάλιστα. Συνιστούμε στους δικηγόρους της και στην ίδια να ζητήσει να φάει την μεγαλύτερη δυνατή ποινή δηλαδή τα ισόβια αλλά η δίκη της να γίνει ακριβώς μετά τις δίκες και καταδίκες ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που έχουν ρημάξει το κράτος και έχουν κάνει περιουσία με την οποία ζουν σαν μαχαραγιάδες. Όλοι τους ξέρουν και τους βλέπουν. Το να τιμωρηθεί παραδειγματικά η υπάλληλος για να μας πουν ότι άλλαξε πια η ρότα της χώρας όχι μόνο δεν μας πείθει για αλλαγή, αλλά αντίθετα μας υποψιάζει ότι θα ψάξουν το ευκολότερο αποδιοπομπαίο τράγο. Ναι την έκανε την κομπίνα. Ναι ισόβια. Αλλά μετά από σας κύριοι από την πολιτική κάστα. Θα το κάνουν; Δεν το πιστεύουμε. Η εφοριακός που βρέθηκε με εκατομμυρια ευρώ στο λογαριασμό της μπήκε φυλακή με κάθειρξη 20 ετών, της είπαν να κρατήσει το στόμα της κλειστό και σε έξι μήνες βγήκε με "πρόβλημα" υγείας και απολαμβάνει το εξοχικό της στη Χαλκιδική. Όλο φτιαγμένο από τα κλεμμένα που ποτέ δεν επέστρεψε...

Nenhum comentário:

Postar um comentário